dimecres, 12 de setembre del 2012

correu enviat a UGT i STEI 28-8-2012

Benvolguts companys d’UGT i STEI:

Vos escric en nom d’un col·lectiu de docents interins de les Illes Balears per explicar-vos el nostre posicionament sobre la renovació del “pacte d’estabilitat”.

Quasi som 150 persones, és a dir que no som pocs. Alguns de nosaltres estan afiliats a qualque sindicat. D’altres, no.

La renovació del pacte d’estabilitat, signada pels vostres sindicats amb data 13-04-2011, ens sembla:

Incomprensible. L’esperit del pacte –oferir una millor educació mitjançant l’estabilitat dels equips docents- no s’ha aconseguit. Com sabeu, bona part dels docents adherits inicialment al pacte han canviat o varen canviar de lloc de feina. Els motius són diversos, però la realitat és que la principal finalitat del pacte no s’ha complert.

Injusta. Com sabeu, hi ha molts docents beneficiats per la pròrroga que tenen menys puntuació, menys experiència i menys mèrits que un nombrós grup d’interins i interines que hem quedat sense feina o amb places a mitja jornada a desenes de quilòmetres del nostre lloc de residència. També, entre nosaltres, hi ha persones que han de canviar d’Illa.

Parcial. Ja que no heu avaluat de forma neutral les implicacions –i possibles il·legalitats- de la renovació. A més, ens sembla gravíssim que un dels representants que ha signat la renovació pugui beneficiar-se personalment d’aquesta pròrroga.

Per aquests motius reivindicam l’anul·lació d’aquesta pròrroga i prendrem totes les mesures adients per tal que sigui suspesa.

Atentament,

nopacte@gmail.com
nopacte.blogspot.com